John is ijscoman in het Paleiskwartier: ‘Mijn recept voor frozen yoghurt werd ieder jaar beter’

John is ijscoman in het Paleiskwartier

John Buiting (60) is de trotse eigenaar van Daisy’s Den Bosch. De ijssalon was al een groot succes in Tiel. Daarom opende hij in maart dit jaar een tweede vestiging in het Paleiskwartier. Je proeft hier huisgemaakt schepijs, koffie, milkshakes en John’s befaamde frozen yoghurt. “Als ijscoman heb ik de mooiste baan ter wereld. Dat plezier draag ik graag over aan anderen.”

Als je binnenstapt bij Daisy’s Den Bosch, word je meteen vrolijk. John zit vol grapjes en maakt iedereen aan het lachen terwijl hij je ijsje opschept. “Ik vind het belangrijk dat iedereen het naar z’n zin heeft, zowel de klanten als het personeel. Je kan nóg zo’n lekker ijs maken, maar als je het chagrijnig verkoopt smaakt het minder goed.”

Daisy’s in Den Bosch

De ijssalon in Tiel – waar John en zijn vrouw Ragonda wonen – is al jaren een succes. John: “Afgelopen februari stond er een rij van wel honderd meter lang. Ik wist niet wat me overkwam.” Tijd voor uitbreiding dus en wel in onze stad. “Den Bosch is zo’n prettige stad. Als ik hier door de straten loop, krijg ik meteen een warm gevoel. Door de Bosschenaren voelen wij ons welkom, ze zijn altijd in voor en babbeltje.”

John is ijscoman in het Paleiskwartier

De vitrine bij Daisy’s Den Bosch met wel 40 smaken

ambachtelijk ijs. Foto: indebuurt Den Bosch

Frozen yoghurt

Op een ijsbeurs in Italië proefde John voor het eerst frozen yoghurt. “Ik vond het helemaal niks”, vertelt hij. “Mijn vrouw Ragonda was ook geen fan.” Toch gaf John niet op en gaf het bevroren yoghurtijs steeds een nieuwe kans. Hij vloog naar Amerika en ging alle salons af om het te proberen. Het kon hem niet bekoren.

“Totdat ik op een dag in San Francisco liep en overal mensen op straat zag met een bekertje. Het was december dus niet echt ijsjesweer. Toen ik zag dat al die mensen bij Pinkberry’s vandaan kwamen, moest ik natuurlijk ook proeven. Ik nam een hap frozen yoghurt en dacht toen eindelijk: yes, dit is lekker! Thuis ben ik aan de slag gegaan om mijn eigen versie te maken. Na zes jaar proeven en verbeteren ben ik trots op het resultaat. Iedereen die het proeft is lyrisch. Dat motiveert mij om het recept nóg beter te maken.”

Tekst loopt door onder de foto.

John is ijscoman in het Paleiskwartier

Foto: indebuurt Den Bosch

Binnenkijken in de ijskeuken In de gloednieuwe zaak zit ook een ijskeuken waar John zelf zijn ambachtelijke ijs maakt in wel 80 verschillende smaken. De ijskeuken heeft een raam, waar je vanuit de zaak doorheen kan gluren. “Letterlijk een kijkje in de keuken. We vinden het leuk om je te laten zien hoe wij het ijs maken.”

Vegan ijs

Met al die verschillende smaken lijkt het bijna onmogelijk om te kiezen. Er zit dus niks anders op dan ze gewoon allemaal te proberen. Ook als je een allergie hebt of diabetes kan je hier een ijsje eten. Op kaartjes in de vitrine staan de allergenen per ijs precies aangeduid. Ook heeft Daisy’s Den Bosch heeft suikervrij ijs. Bovendien zijn alle fruitsmaken volledig vegan.

Proef het zelf

Van snickers en monchou tot yoghurt-sinaasappel: er is te veel smaken om op te noemen. “Zoveel keuze geeft bijna keuzestress. Wij helpen je graag als je er niet uitkomt. Van onbekende smaken mag je een lepeltje proeven.” Kies je voor een bakje? Dan smeren ze gewoon het hele bakje vol. Smakelijk!

Bron artikel: indebuurt.nl