Allergenen

Onze producten kunnen de volgende allergenen bevatten:

Melk allergie | Daisy's
gluten allergie informatie | Daisy's
ei allergie informatie | Daisy's
noten allergie informatie | Daisy's
Pinda allergie | Daisy's
alcohol allergie informatie | Daisy's

Heb je een allergie of intolerantie en twijfel je over dit product? Vraag een van onze medewerkers of bekijk hier onze uitgebreide informatie.

Pinda allergie | Daisy's

Hiervoor zijn verschillende redenen:

  1. Eigenlijk doen we bij Daisy’s liever helemaal geen BOLLEN ijs in een bekertje, wij “spatelen” ons heerlijke ijs in bekertjes. De bolletjes tangen worden gespoeld met water, en hierdoor kan er water in ons ijs komen. Dit water bevriest en vormt “ijssplinters” En wanneer je ijssplinters in je ijs proeft, zijn wij waarschijnlijk niet meer jouw favoriete ijssalon.
  2. Doordat wij spatelen krijg je meer ijs in je bekertje, maar voor een aantrekkelijke prijs.
  3. Doordat wij ons ijs spatelen, is er minder kans op kruisbesmetting tussen de verschillende smaken ijs. En voor alle gasten die een intolerantie of een allergie hebben, is dit heel prettig.
  4. Wanneer het druk is bij ons, en dat is het nog wel eens, moet de medewerkster heel goed onthouden of je 2 BOLLEN of 2 SMAKEN ijs in je bakje hebt. Als dit fout gaat bij het afrekenen, is dit heel vervelend. Dit willen we graag voorkomen. Je moet tenslotte een lekker gevoel overhouden aan ons ijs.
  5. Alleen voor de allerkleinste gasten, maken wij een uitzondering, omdat het eten van ijs voor de kleine gasten vaak praktischer is uit een bekertje.
  1. Wij “spatelen” ons heerlijke ijs in bekertjes. De bolletjes tangen worden gespoeld met water, en hierdoor kan er water in ons ijs komen. Dit water bevriest en vormt “ijssplinters” En wanneer je ijssplinters in je ijs proeft, zijn wij waarschijnlijk niet meer jouw favoriete ijssalon.
  2. Doordat wij spatelen krijg je meer ijs in je bekertje, maar voor een aantrekkelijke prijs.
  3. Doordat wij ons ijs spatelen, is er minder kans op kruisbesmetting tussen de verschillende smaken ijs. En voor alle gasten die een intolerantie of een allergie hebben, is dit heel prettig.

 In het smurfenijs van Daisy’s zit E131, vaak ook bekend als “Patentblauw V”. Over deze kleurstof is veel te doen geweest door publicaties van o.a. Foodwatch. Patentblauw wordt door veel snoepfabrikanten en ijsbereiders gebruikt bij het geven van de blauwe kleur aan o.a. smurfenijs, bekende chocolaatjes en andere populaire snoepjes.

Het gebruik van deze kleurstof is toegestaan tot 5 mg per kilo lichaamsgewicht per dag. Een kind van 20 kg mag dus 100 mg E131 nuttigen. Bij smurfenijs van Daisy’s is dat minder dan 1 mg per bol ijs.

Wij zijn altijd op zoek naar alternatieven met een zelfde beleving en smaaksensatie voor kinderen en nemen de zorgen van ouders over kleurstoffen altijd serieus. Mocht u toch twijfels hebben, dan hebben we gelukkig altijd ruim voldoende alternatieven in onze vitrine staan. .

smurf ijs | ijssalon Daisy's

Daisy’s gebruikt geen ijsverbeteraar of andere ingrediënten, waarin bijvoorbeeld varkensgelatine is verwerkt.

Daisy’s gebruikt geen rauwe eieren in het ijs. Indien wij een ingrediënt gebruiken waarin eieren zijn verwerkt,
dan betreft het hier altijd een op HACCP bewerkte (bijvoorbeeld gepasteuriseerde) variant van de eieren.

Daisy’s voldoet aan de hoogste criteria voor voedselveiligheid. Wij werken geheel volgens de regels van de HACCP, en worden regelmatig geïnspecteerd door een geaccrediteerd hygiënecontrolebureau.

Heeft u meer vragen?

You can be Daisy’s too!

Spaar alle Daisy merchandise!

Bij ons kun je sparen voor de Daisy’s Merchandise!